Clicky

 
Transport Online - Tweede ronde cao-onderhandelingen: 'niets concreets maar wel constructief'

Tweede ronde cao-onderhandelingen: 'niets concreets maar wel constructief'

Tweede ronde cao-onderhandelingen: 'niets concreets maar wel constructief'
18-12-2019 11:40 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHt - De tweede onderhandelingsronde voor de cao Transport en Logistiek heeft naar verwachting niet veel concreets opgeleverd maar is wel als constructief ervaren, meldt FNV Transport en Logistiek. "Er is een poging ondernomen meer op één lijn te komen."

Wat hierbij helpt is dat de verschillende vakbonden met dezelfde intenties de onderhandelingen ingaan. Namelijk, in ieder geval geen verslechteringen, maar een opwaartse lijn en marktconforme afspraken.

Afgesproken is nu voorlopig op hoofdthema’s verder te praten om zo te ontdekken of partijen nader tot elkaar kunnen komen. Partijen hebben elkaar huiswerk meegegeven om op de besproken hoofdthema’s te komen met concreet uitgewerkte voorstellen die besproken kunnen worden aan de onderhandelingstafel. 

Deze thema's zijn aan de vakbondskant: beloning, overwerk, eerder stoppen met werken/duurzame inzetbaarheid en arbeidsomstandigheden

Aan werkgevrszijde zijn deze thema's: modernisering en vereenvoudiging van de cao en sociale innovatie.

Als het gaat om het thema beloning, liggen er al concrete FNV-voorstellen op tafel. Voor het thema eerder stoppen met werken/duurzame inzetbaarheid en het thema arbeidsomstandigheden moeten de voorstellen dus op korte termijn vorm gaan krijgen. 

Voor wat betreft de thema’s vanuit de werkgevers hebben de vakbonden duidelijk te kennen gegeven dat modernisering en vereenvoudiging van de cao niet mogen leiden tot verslechteringen. 

Op 21 december worden de actieve (kader-)leden door de onderhandelaars verder geïnformeerd over de voortgang tijdens een bijeenkomst in Nieuwegein. Een maand later (21 januari) volgt de derde onderhandelingsronde.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,947
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions