Clicky

 
Transport Online - Steeds meer protestacties bouwers en boeren op de weg [+foto's&video]

Steeds meer protestacties bouwers en boeren op de weg

Steeds meer protestacties bouwers en boeren op de weg [+foto's&video]
18-12-2019 08:23 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - [update 08:52 uur] In het hele land voeren boeren en bouwers actie. In Brabant rijden protestboeren een rondje langs industriële bedrijven, zoals de Amercentrale in Geertruidenberg. RTV Noord meldt dat boeren via de A7 naar de Eemshaven gaan, ook een groep Duitse boeren zou zich daarbij hebben aangesloten.

Volgens lokale media willen vanuit Drenthe boeren langzaam over de snelweg rijden naar Den Haag. Protestboeren zijn ook op weg naar Middelburg om daar op de rechtbank een petitie aan te bieden. Volgens Omroep Zeeland willen ze dan door naar het provinciehuis. Omroep Gelderland meldt dat actievoerders op weg zijn naar het provinciehuis in Arnhem.

Vanuit Assen willen boeren en bouwers naar Den Haag. In het Overijsselse Deurningen staan zo'n tweehonderd trekkers, met nog onbekende bestemming. Omroep Gelderland meldt dat de politie tractoren gaat bekeuren die op de snelweg rijden. Er zouden een kleine vijfhonderd trekkers onderweg zijn van Twente naar Hilversum.

In Alkmaar verzamelden actievoerders zich bij het AZ-stadion. In Leeuwarden staan er veel op de Tesselschadestraat. Verkeer komt er moeilijk de stad in en uit. Politie in Brabant en Zeeland is op diverse locaties aanwezig om te zorgen voor de openbare orde en veiligheid.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden