Clicky

 
Transport Online - 'Akkoord deel boerenorganisaties en kabinet'

'Akkoord deel boerenorganisaties en kabinet'

'Akkoord deel boerenorganisaties en kabinet'
17-12-2019 23:22 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Het kabinet heeft een akkoord bereikt met koepelorganisatie Landbouw Collectief over stikstofmaatregelen. Dat schrijft onder andere de Nieuwe Oogst, het vakblad van lobbyorganisatie LTO. Haagse ingewijden bevestigen deze berichten.

In het akkoord zijn veel maatregelen opgenomen die het kabinet al eerder naar buiten heeft gebracht. Volgens bronnen rond het kabinet is het vooral belangrijk dat er overeenstemming is over de maatregelen omdat het kabinet eraan hecht in gesprek te blijven met de organisaties.

In het akkoord staat onder meer dat er geen sprake zal zijn van een "generieke krimp" van de veestapel. Ook zullen boeren niet gedwongen worden te stoppen. Verder is afgesproken dat drempelwaarden voor stikstof regionaal moeten worden geregeld, en dat er minder eiwit in veevoer moet komen, zoals het kabinet al aankondigde.

Catswoning

Afgevaardigden van het Landbouw Collectief ontbeten maandagochtend met premier Mark Rutte en landbouwminister Carola Schouten op het Catshuis, de officiële ambtswoning van de premier. Die uitnodiging kregen de boeren nadat de organisatie had geklaagd over de opstelling van het kabinet. Dat de onderhandelingen tussen het ministerie van Landbouw en boerenvertegenwoordigers moeizaam verliep was een van de redenen dat er voor woensdag acties zijn afgekondigd.

Farmers Defence Force, een van de radicalere organisaties aangesloten bij het collectief, zegt dat het nog maar om een principe-akkoord gaat. "Een aantal voor FDF erg belangrijke zaken is nog niet uitonderhandeld en hierover bestaat zeker nog geen akkoord!"

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,080
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden