Clicky

 
Transport Online - Senaat stemt voor stikstof-spoedwet

Senaat stemt voor stikstof-spoedwet

Senaat stemt voor stikstof-spoedwet
17-12-2019 20:25 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - De Eerste Kamer heeft voor de 'spoedwet aanpak stikstof’ gestemd, met daarin maatregelen om de bouw weer op gang te krijgen. Kleine partijen hielpen de coalitie aan een meerderheid. Naast 50PLUS en SGP stemden ook de Onafhankelijke Senaatsfractie (OSF) en de Groep Otten voor.

De Eerste Kamer debatteerde dinsdag urenlang met minister Carola Schouten (Landbouw) over het wetsvoorstel. De partijen die in de Tweede Kamer voor stemden, hebben samen geen meerderheid in de senaat. Daarom was steun van de OSF en Groep Otten nodig. Overigens liet ook 50PLUS lange tijd in het midden of haar senatoren de wet zouden steunen.

Voor de stemming in de senaat kwam onverwacht een groep boeren naar het Binnenhof in Den Haag. Senatoren schrijven op Twitter dat ze het getoeter van de tractoren in de plenaire zaal van de Eerste Kamer konden horen. De voorzitter van de senaat vroeg Eerste Kamerleden na afloop het Binnenhof te verlaten via het Mauritshuis, omdat de kant van het Buitenhof geblokkeerd was wegens demonstrerende boeren.

Het stemmen over de wet is de laatste actie van de senaat voor de Kerstvakantie. Op de valreep kreeg het kabinet zijn wet er dus doorheen. Een belangrijke stap, omdat de coalitie haast wil maken met stikstofmaatregelen die moeten voorkomen dat Nederland langer plat blijft liggen. Door een uitspraak van de Raad van State eind mei lag de vergunningverlening voor projecten die stikstof uitstoten stil.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,232
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden