Transport Online - Southwest rekent maand langer niet op 737 MAX

 


Southwest rekent maand langer niet op 737 MAX

Southwest rekent maand langer niet op 737 MAX
17-12-2019 13:42 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP/BLOOMBERG

DALLAS - Het Amerikaanse Southwest Airlines verwacht tot 13 april geen beroep te kunnen doen op zijn vliegtuigen van het type Boeing 737 MAX. Dat is een maand langer dan de luchtvaartmaatschappij eerder had geraamd.

Toestellen van het type 737 MAX staan al sinds maart aan de grond, nadat binnen het bestek van vijf maanden twee dodelijke crashes met het model waren gebeurd. Vliegtuigmaker Boeing moet van luchtvaartautoriteiten nu eerst technische mankementen in het toestel verhelpen voordat de 737 MAX weer mag vliegen.

Southwest zegt de termijn waarin het niet op de 737 MAX rekent te verlengen door "aanhoudende onzekerheid" over de terugkeer van het model. Van alle luchtvaartmaatschappijen heeft Southwest de meeste vliegtuigen van het gewraakte type in zijn vloot. Eerder lieten onder andere American Airlines en Icelandair weten langer niet op de 737 MAX te rekenen.

Southwest voelt de problemen al geruime tijd in zijn resultaten. Topman Gary Kelly liet vorige week weten dat het aan de grond houden van zijn 34 Boeings 737 MAX dit jaar een hap van 830 miljoen dollar uit zijn operationele winst neemt. Het bedrijf sloot vorige week een akkoord over gedeeltelijke compensatie door Boeing, waarvan 125 miljoen dollar als winstdeling naar werknemers gaat.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,582
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden