Transport Online - FDF: zie af van acties bij distributiecentra en supermarkten

FDF: zie af van acties bij distributiecentra en supermarkten

FDF: zie af van acties bij distributiecentra en supermarkten
17-12-2019 13:20 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Boerenactiegroep Farmers Defence Force roept boeren op om vooralsnog af te zien van acties bij distributiecentra en supermarkten. De organisatie doet dat dinsdag omdat ze in hoger beroep gaat tegen de uitspraak van de voorzieningenrechter van de rechtbank in Lelystad. Die besliste dinsdag dat de boeren niet de bevoorrading van supermarkten mogen platleggen.

De rechter besloot dat na een kort geding dat was aangespannen door het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL)."Wij gaan in hoger beroep, maar zolang wij nog geen andere uitspraak hebben, roepen wij jullie op hieraan (deze oproep - redactie) te voldoen."

De rechter bepaalde dat boeren wel mogen actievoeren, maar dat het blokkeren van distributiecentra is verboden. Als ze dat wel doen, moeten ze een dwangsom van 100.000 euro per locatie betalen.

Dynamische acties

Het CBL stapte naar de rechter na berichten dat de actiegroep van boeren de bevoorrading van supermarkten in de week voor kerst wilden platleggen. Farmers Defence Force ontkende maandag tijdens de zitting dat ze de centra willen blokkeren, maar kondigden wel "dynamische" acties aan die zich zouden richten op de supermarktbranche.

De boeren zijn het niet eens met het kabinetsbeleid inzake de stikstofuitstoot en PFAS-normen en willen bij de supermarktbranche een beter verdienmodel afdwingen. De actiegroep zei tijdens de zitting dat de boeren woensdag van plaats naar plaats willen trekken.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions