Clicky


XPO Logistics helpt Emmaüs om Kerstmis stralend te maken

XPO Logistics helpt Emmaüs om Kerstmis stralend te maken
16-12-2019 16:56 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

LYON - XPO Logistics, een toonaangevende wereldwijde leverancier van transport- en logistieke oplossingen, heeft meer dan 600 stuks speelgoed en boeken verzameld tijdens zijn jaarlijkse verzameldag in Frankrijk. Het bedrijf heeft de artikelen, samen met trucking en palletdistributiediensten, geschonken aan Emmaüs, een vereniging die armoede en uitsluiting in Frankrijk bestrijdt.

XPO ondersteunt Emmaüs al enkele jaren door middel van een groupagenetwerk in Frankrijk. Dit jaar breidde het bedrijf zijn activiteiten uit met kantoren in Lyon, Beausemblant en Neuilly. Begin december werden de schenkingen aan Emmaüs geleverd, waardoor het speelgoed op tijd voor de kerst kon worden verdeeld.

Jean-Emmanuel Mongnot, directeur transport - Frankrijk, XPO Logistics, zei: "Bij XPO moedigt onze cultuur sociale verantwoordelijkheid aan. We voelen ons bevoorrecht om samen te werken met Emmaüs, omdat het onze medewerkers de kans geeft om een positieve invloed uit te oefenen op hun gemeenschap".

Marie-Alix Pic, hoofd van de partnerschappen met Emmaüs France, zei: "De steun die we krijgen van XPO Logistics en andere bedrijven maakt een enorm verschil in ons vermogen om de mensen voor wie we zorgen gelukkig te maken. Wij danken de vrijwilligers van XPO voor hun bijdrage aan een vrolijk vakantieseizoen."

XPO heeft een lange geschiedenis in het ondersteunen van maatschappelijk verantwoordelijke organisaties over de hele wereld, waaronder de Susan G. Komen Foundation in de VS, Bancos de Alimentos in Spanje en voedselbanken in het Verenigd Koninkrijk.