Clicky


Daimler en BMW verwachten groeispurt van autodeeldienst Free Now

Daimler en BMW verwachten groeispurt van autodeeldienst Free Now
16-12-2019 13:32 | Buitenland | auteur ANP/BLOOMBERG

BERLIJN - De Duitse automakers Daimler en BMW hebben fiducie in de omzetontwikkeling van hun gebundelde autodeel- en mobiliteitsdienst Free Now. De bedrijven verwachten dit jaar en volgend jaar een verdubbeling van de omzet.

Free Now rekent voor dit jaar op een zogeheten brutohandelsvolume, een weerspiegeling van de inkomsten, van 2,4 miljard euro. FreeNow-baas Marc Berg beseft dat de doelstellingen ambitieus zijn, maar stelt daarbij dat het bedrijf, dat voorheen MyTaxi heette, in circa de helft van de 130 steden in Europa en Latijns-Amerika waar het momenteel actief is, al winstgevend is.

Mobiliteitsbedrijven staan steeds meer onder druk om aan te tonen dat ze winst kunnen maken. Dat blijkt onder meer uit de matige aandelenprestaties van Uber Technologies, bekend van de taxi-app en branchegenoot Lyft sinds hun beursdebuut.

Het delen van kosten van schaalvergroting was voor Daimler en BMW eerder dit jaar reden de krachten te bundelen. De Duitse makers van luxewagens zeiden toe meer dan 1 miljard euro te investeren in de joint venture, die ook diensten als opladen van e-auto's en parkeren omvat.

Foto's

  • Bentvelzen Transport
    Bentvelzen Transport
  • J.Roeland
    PETER APPEL
  • J.Roeland
    Smeets Ferry