Voorzitter Landbouw Collectief positief na gesprek met Rutte en Schouten

Voorzitter Landbouw Collectief positief na gesprek met Rutte en Schouten
16-12-2019 13:23 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - De voorzitter van koepelorganisatie Landbouw Collectief is tevreden na een gesprek met premier Mark Rutte en landbouwminister Carola Schouten. "Er is een basis gelegd voor een overeenkomst", zegt Aalt Dijkhuizen. Wat dat betekent voor de geplande protestacties, kan hij nog niet zeggen.

Nadat het Collectief had geklaag dat het kabinet boeren buitenspel zet, werd de organisatie uitgenodigd voor een ontbijt op het Catshuis.

"We hebben een goed gesprek gehad", zei Dijkhuizen na afloop van dat ontbijt. "Er is een overeenkomst in de maak." De organisatie sprak met het kabinet over stikstofmaatregelen en vooral over de voorwaarden van het Collectief om hierover door te praten met Schouten. De voorzitter spreekt maandagmiddag met de dertien organisaties die lid zijn van het Landbouw Collectief, om te "kijken of we tot een overeenstemming kunnen komen".

De organisatie wil snel laten weten of het gesprek invloed heeft op bijvoorbeeld de geplande acties van woensdag. Actiegroep Farmers Defence Force (FDF), die ook is aangesloten bij het Collectief, zou de voedselvoorziening plat willen leggen. Maandag stelde de advocaat van de groep dat dit "nepnieuws" is. FDF zegt wel actie te willen voeren die gericht is op de supermarktbranche.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden