Transport Online - Autodief komt om in Riethoven

Autodief komt om in Riethoven

Autodief komt om in Riethoven
16-12-2019 09:51 | Ongevallen | auteur ANP

RIETHOVEN - De man die in de nacht van zondag op maandag op de Hobbel in Riethoven (Noord-Brabant) in een gestolen auto reed, is waarschijnlijk overleden nadat hij een boom raakte tijdens zijn vlucht voor de politie. Dat laat een politiewoordvoerder weten. Pas daarna werd zijn auto door achtervolgende agenten geraakt.

In eerste instantie meldde de politie dat de man zou zijn omgekomen nadat hij door de politiewagen was aangereden. Agenten zagen de auto, die kort daarvoor gestolen was in Waalre, rijden en gingen in de achtervolging. Net na een bocht stond de wagen plotseling midden op de weg stil en konden ze hem niet meer ontwijken. Uit nader onderzoek komt nu naar voren dat de auto stil was gevallen door de aanrijding met een boom. "Door die klap is de bestuurder uit de auto geslingerd en die aanrijding is hem waarschijnlijk fataal geworden. Pas daarna gebeurde de botsing met de politieauto", aldus de politie.

Agenten hebben geprobeerd hem te reanimeren, maar die pogingen mochten niet baten. "Het slachtoffer was de enige inzittende. De bij het ongeval betrokken collega's zijn gelukkig ongedeerd gebleven", aldus de politiewoordvoerder.

Om de objectiviteit te bewaren, wordt de toedracht van het ongeluk volgens de woordvoerder door een andere politie-eenheid onderzocht.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions