Transport Online - Uber-chauffeur moet vaker selfies maken

Uber-chauffeur moet vaker selfies maken

Uber-chauffeur moet vaker selfies maken
16-12-2019 09:29 | Binnenland | auteur ANP

Uber-chauffeurs in heel Nederland moeten vaker selfies maken. Het platform vergelijkt die met de foto van de chauffeur die al in het systeem staat, om zo de identiteit te bevestigen. Dat moet voorkomen dat taxichauffeurs en koeriers op accounts van anderen rondrijden. Real Time ID Check, heet het systeem. Dat wordt vanaf eind december ingevoerd in heel Nederland en zal half februari bij iedereen actief zijn.

Chauffeurs en koeriers krijgen op onregelmatige tijden het verzoek om naar een veilige plek te rijden en daar een selfie te maken. "Dit kan op elk moment gebeuren, bij het inloggen of tussen ritten en bezorgingen door", aldus Uber. Als de selfie niet overeenkomt met de profielfoto van de accounthouder of als de chauffeur geen selfie maakt, wordt het account geblokkeerd. Een chauffeur moet sowieso een selfie maken als een passagier doorgeeft dat de bestuurder niet op de foto in de app lijkt.

De Real Time ID Check was een paar maanden geleden al aangekondigd voor Amsterdam. Het systeem bestaat al in andere landen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,667
Diesel1,282

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions