Transport Online - Jubileumseizoen Maestro gewonnen door Lucas Hamming

Jubileumseizoen Maestro gewonnen door Lucas Hamming

Jubileumseizoen Maestro gewonnen door Lucas Hamming
15-12-2019 22:00 | Showbizz | auteur ANP

Lucas Hamming is de winnaar van het vijfde seizoen van Maestro. De muzikant versloeg Monic Hendrickx zondagavond in de live uitgezonden finale. De winnaar werd verkozen op basis van stemmen van de vakjury, het orkest en het publiek.

Beide finalisten dirigeerden in de finale de vijfde symfonie van Beethoven en een door de kandidaat zelf gekozen nummer. Waar Lucas besloot het themanummer van de serie Floris te dirigeren, koos Monic voor de Stabat Mater van de Italiaanse componist Pergolesi. Alle uitvoeringen werden gewaardeerd: zowel door de vakjury als door het orkest werden veelvuldig negens en tienen uitgedeeld.

Met ieder twee stukken gedirigeerd, stonden beide kandidaten op een neuslengte afstand van elkaar. Het televisiepubliek gaf uiteindelijk de doorslag. Lucas kon op meer stemmen van de kijkers thuis rekenen, en ging met de overwinning aan de haal.

Eerdere winnaars

Lucas en Monic haalden de finale door in de halve finale Tatum Dagelet uit te schakelen. Daarvoor moesten onder meer Lange Frans, Natasja Froger en Stefano Keizers het AVROTROS-programma verlaten.

Met de overwinning treedt Lucas in de voetsporen van eerdere winnaars Lenette van Dongen, Spike, Leona Philippo en Maartje van de Wetering, die zondagavond ook bij de liveshow aanwezig waren.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions