Transport Online - Raymond van Barneveld verliest direct op laatste WK

Raymond van Barneveld verliest direct op laatste WK

Raymond van Barneveld verliest direct op laatste WK
14-12-2019 23:52 | Sport | auteur ANP

LONDEN - Raymond van Barneveld is tijdens zijn laatste WK darts al in de eerste ronde uitgeschakeld. De vijfvoudig wereldkampioen verloor met 3-1 van de Amerikaan Darin Young. Daarmee zit de loopbaan van de 52-jarige Hagenaar erop.

Van Barneveld was in 1998, 1999, 2003, 2005 en 2007 de beste van de wereld.

Van Barneveld verloor de eerste set met 3-1 en oogde ontevreden. In rap tempo haalde hij echter de tweede set met 3-0 binnen, waarna hij niet wist door te drukken. In de spannende derde set werd het 3-2 en ook de vierde set eindigde in 3-2.

In de vierde set leek Van Barneveld het duel te kantelen, maar hij liet enkele kansen onbenut om een beslissende vijfde set af te dwingen. De 46-jarige Young besliste het duel door 'dubbel-20' te gooien en zorgde daarmee voor een enorme domper in Alexandra Palace. Van Barneveld had nog nooit van de onbekende Amerikaan verloren. "Blij met mijn loting. Het had zeker slechter gekund. Ik heb er zin in", zei Van Barneveld nog over zijn eerste partij.

Young neemt het in de tweede ronde op tegen Jeffrey de Zwaan.

Van Barneveld kondigde begin dit jaar aan dat het WK van 2019-2020 zijn laatste toernooi zou zijn. Na een pijnlijke nederlaag in de Premier League tegen Michael van Gerwen, eind maart in Rotterdam, zei Van Barneveld onmiddellijk te stoppen, maar op dat besluit kwam hij snel terug. Door het spelen van vloertoernooien dwong hij moeizaam plaatsing voor het WK af.

In 1998 was Van Barneveld de eerste Nederlandse darter die wereldkampioen werd. 21 jaar geleden versloeg hij Richie Burnett in de finale met 6-5.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions