Clicky


 


Politie vindt vier vreemdelingen in koelwagen in Rotterdam

Politie vindt vier vreemdelingen in koelwagen in Rotterdam [+foto]
14-12-2019 19:51 | Criminaliteit | auteur Redactie

ROTTERDAM - [update 23:00 uur] De politie heeft zaterdagavond vier personen uit een koelwagen gehaald op een parkeerterrein aan de Noorderhelling in Rotterdam. Het gaat om vier verstekelingen uit Iran en Irak in de leeftijd van 17 tot 31 jaar. Volgens de politie zijn ze allen goed aanspreekbaar en niet gewond.

De vier werden opgevangen door ambulancemedewerkers. De politie heeft de 61-jarige Spaanse chauffeur evenals de vier verstekelingen inmiddels aangehouden. De verstekelingen zullen worden verhoord door de vreemdelingenpolitie.

De politie onderzoekt nog waar de koelwagen vandaan kwam en wat zijn bestemming was. De politie kwam de verstekelingen op het spoor na een tip van de Belgische hulpdiensten. Daarop hield de politie de vrachtwagen staande op het parkeerterrein in Rotterdam-Zuid.

Het is niet voor het eerst dat de politie verstekelingen vindt in een koelwagen. Op 19 november vond de bemanning van een vrachtferry, net vertrokken voor de oversteek van Vlaardingen naar het Engelse Felixstowe, 25 vluchtelingen in een koelwagen. Het schip keerde terug, twee verstekelingen moesten vervolgens naar het ziekenhuis. Ook toen is de chauffeur gearresteerd.

De marechaussee ontdekte op 7 augustus in Hoek van Holland 21 verstekelingen in een koelwagen. Vermoedelijk komen ze uit Vietnam. In de groep bevonden zich ook kinderen. Ze bleken in goede gezondheid. Twee weken eerder werden in Hoek van Holland ook al vijftien Vietnamezen aangetroffen die illegaal de oversteek naar Engeland wilden maken in een koelwagen.

In oktober vond de Britse politie 39 migranten dood in een koelwagen in Essex. Zij zaten al opgesloten toen de vrachtwagen aan de Belgische kust arriveerde voor de oversteek naar Engeland. De acht vrouwen en 31 mannen, onder wie een tiener, zaten zeker tien uur opgesloten bij een temperatuur van min 25 graden nadat de koelwagen in Zeebrugge was aangekomen. Sindsdien zijn veertien mensen gearresteerd in verband met deze zaak, waarvan tien in Vietnam. Alle slachtoffers hadden de Vietnamese nationaliteit.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats