Clicky

 Dockx Select verhuist naar Willebroek

Dockx Select verhuist naar Willebroek
13-12-2019 17:17 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

WILLEBROEK - De omnichannel ‘last mile’ specialist Dockx Select heeft zijn hoofdvestiging verplaatst van de Terbekehofdreef in Wilrijk naar de Victor Dumonlaan in Willebroek. Het bedrijf groeit snel, zodat de vorige installaties te klein werden. Willebroek is ook strategisch beter gelegen, binnen de zogenaamde ‘gouden driehoek’ (Brussel/Antwerpen/Gent).

Dockx Select is een dienstverlener voor de retail en de e-commerce op vlak van last-mile distributie van hoofdzakelijk volumineuze of zware goederen. Dat gebeurt met vracht- en bestelwagens of via een eigen netwerk van afhaalpunten. Het bedrijf heeft in Willebroek onderdak gevonden in een gebouw van vastgoedgroep WDP. “Dit pand is dubbel zo groot als de vorige installaties in de gebouwen van de Dockx Groep in Wilrijk. Ook het aantal beschikbare laadpoorten is groter”, zegt Mario De Bruyn, managing director van Dockx Select.

Het nieuwe gebouw van Dockx Select in Willebroek dient hoofdzakelijk als een zogenaamde ‘crossdock’. Dit is een overslagplatform voor de distributie van grote en/of zware producten van retailers, online handelaars en ‘omnichannel’ verkopers, zoals meubels, witgoed en elektro. Het bedrijf beschikt over nog twee andere van deze crossdocks, met name in Gent en Nijvel. De producten van verschillende handelaars of fabrikanten worden er gesorteerd en gebundeld tot volle vrachten, zodat ‘dikke’ logistieke stromen ontstaan. Vanuit het crossdock center vertrekken de goederen ofwel naar de 19 Dockx Select-afhaalpunten in België, ofwel rechtstreeks naar de consument (thuisleveringen).

“Dockx Select is het enige bedrijf in België dat zowel offline als online handelaars een totaalpakket aan bezorgopties kan aanbieden: thuislevering met één of twee man, installatie en montage, levering voor of achter de deur en op verdiep, afhaalpunten voor grote goederen met gekoppelde huurvoertuigen en zelfs, binnenkort, onbemande afhaalpunten, met name XXL-pakjeskluizen”, voegt De Bruyn toe.

De Dockx Groep bestaat uit drie pijlers: Dockx Movers (verhuizingen), Dockx Rental (verhuur) en Dockx Select (‘last mile’ distributie). “Tussen de drie entiteiten zijn er belangrijke synergiemogelijkheden: zo kan Dockx Select bijvoorbeeld van het netwerk van Dockx Rental gebruik maken voor de uitbouw van zijn netwerk afhaalpunten. Dockx Select kan tevens steunen op de mensen en de expertise van Dockx Movers voor de ‘last mile’ van grote goederen, zoals meubels en witgoed”, zegt De Bruyn nog.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,113
Diesel1,930

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions