Transport Online - Boze boeren richting Eindhoven Airport, A2 loopt vast [+foto&video]

Boze boeren richting Eindhoven Airport, A2 loopt vast

Boze boeren richting Eindhoven Airport, A2 loopt vast [+foto&video]
13-12-2019 14:15 | Algemeen | auteur MEDIAWATCH

EINDHOVEN - [update 15:00 uur] Boze boeren trekken vrijdagmiddag met tractoren vanuit Den Bosch richting Eindhoven. Ze rijden in een lange colonne op de A2 ter hoogte van Vught, waardoor het daar helemaal vastloopt. De boeren zouden naar Eindhoven Airport willen gaan om de luchthaven plat te leggen.

Het gaat om tientallen tractoren, mogelijk wel tachtig, schat Rijkswaterstaat. De ANWB spreekt van 25 minuten vertraging tussen afrit Veghel en Best-West.

De stoet wordt begeleid door politie. "Wij zijn zichtbaar aanwezig. We begeleiden de boel. Opgetreden hebben wij nog niet", aldus een woordvoerder. Ook is ME aanwezig.

Omroep Brabant heeft een livestream geopend waarop de boeren te zien zijn. Eerder waren ze in Den Bosch om te protesteren bij het provinciehuis tegen het huidige stikstofbeleid. Eindhoven Airport zegt vrijdag de berichten te hebben vernomen dat de boeren op weg zijn naar de luchthaven. Meer wil een woordvoerder er nu niet over kwijt.

Omroep Brabant schrijft dat de actie van nu volgens Farmers Defence Force "een voorproefje voor aanstaande woensdag" is. De actiegroep heeft aangekondigd distributiecentra te willen blokkeren om voedselvoorziening aan supermarkten lam te leggen. Maandag dient een kort geding waarmee het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL) eventuele blokkades bij supermarkten wil voorkomen. Een zegsman van Farmers Defence Force zei eerder al ook andere acties rond de feestdagen niet uit te sluiten, zoals het platleggen van Schiphol of het verkeer in heel het land. "Of alles tegelijk."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,743
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions