Transport Online - Marineschip Zr.Ms. Groningen onderschept ruim 1400 kilogram cocaïne

 


Marineschip Zr.Ms. Groningen onderschept ruim 1400 kilogram cocaïne

Marineschip Zr.Ms. Groningen onderschept ruim 1400 kilogram cocaïne
13-12-2019 13:53 | Criminaliteit | auteur Redactie

DEN HELDER - Voor de vierde keer in twee maanden tijd heeft het Nederlandse marineschip Zr.Ms. Groningen een groot drugstransport onderschept. In de nacht van 2 op 3 december wist het patrouilleschip in het Caribisch gebied een zogenaamde go-fast tot stoppen te dwingen die 1421 kg cocaïne transporteerde.

Het maritieme patrouillevliegtuig Dash-8 van de Kustwacht Caribisch Gebied ontdekte de snelle drugsboot. Hierop werd Zr.Ms. Groningen geactiveerd. Het schip lanceerde haar maritieme NH90-gevechtshelikopter en een FRISC, een van de twee snelle onderscheppingsboten waar het schip over beschikt. De go-fast is uiteindelijk tot stoppen gedwongen door tussenkomst van de NH90-helikopter.

De FRISC, met aan boord een gecombineerd team van de Amerikaanse kustwacht en het Korps Mariniers, was daarna snel ter plaatse om de drugsboot te doorzoeken. Hierbij werd 1421 kilogram cocaïne aangetroffen. De verdachten en de drugs zijn overgedragen aan een Amerikaanse kustwachtschip voor vervolging in de Verenigde Staten.

Sinds april 2019 is Zr.Ms. Groningen als stationsschip actief in het Caribisch Gebied. Het schip opereert twee jaar in de regio, de bemanning wisselt periodiek. Het schip voert counterdrugsoperaties uit en ondersteunt de Kustwacht Caribisch Gebied. Daarnaast is het schip in het orkaanseizoen beschikbaar voor noodhulp. De huidige bemanning heeft sinds haar rotatie (september j.l.) al twee keer eerder een drugsonderschepping gedaan, met een totaal van 2900kg.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,605
Diesel1,337

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden