Transport Online - Gloednieuw duurzaam magazijn voor Bunzl in Arnhem

Gloednieuw duurzaam magazijn voor Bunzl in Arnhem

Gloednieuw duurzaam magazijn voor Bunzl in Arnhem
13-12-2019 11:57 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ARNHEM - Het beursgenoteerde Bunzl is met een omzet van meer dan 10 miljard euro wereldwijd marktleider in de verkoop van verpakkingen en disposables. Binnen Nederland richten diverse Bunzl bedrijven zich op de zorg, foodservice, overheid, cleaning, persoonlijke beschermingsmaterialen en retail & industry. Voor dit laatste bedrijfsonderdeel werd van juni 2018 tot juni 2019 een gloednieuw pand van 21.300m2 gebouwd. Reesink Logistic Solutions realiseerde een gedeelte van de inrichting van het magazijn met in totaal 27.000 palletplaatsen.

Ruimte voor groei

Bunzl verdubbelde de afgelopen 10 jaar in omzet en ook de komende jaren wil de organisatie blijven groeien. Retail & Industry levert verpakkingsmaterialen aan talloze bedrijven in Nederland. Van supermarkten en warenhuizen tot industriële bakkerijen en logistieke dienstverleners. Met 126 collega’s worden deze activiteiten vanuit distributiecentra in Arnhem en Waalwijk uitgevoerd.

Door de snelle groei werd de afgelopen jaren een groot deel van de voorraad op een externe locatie ondergebracht. Het leveren vanuit verschillende distributiecentra bleek inefficiënt en daarom was nieuwbouw zeer gewenst. In samenwerking met twee partners is in Arnhem een nieuw, duurzaam pand gerealiseerd dat op maat gebouwd is en past bij de ambities van Bunzl. Van de 27.000 palletplaatsen zijn er nu 19.000 bezet, volop ruimte om de komende 10 jaar door te groeien.

Groei, vitaliteit en snelheid

Ruimte voor groei dus, maar ook een vitale, duurzame werkplek en een efficiënt ingericht magazijn waar vanuit snel geleverd kan worden. Wilbert van Wachtendonk, Managing Director: “Onze branche gaat steeds meer richting 24-7 levering. Wij werken business to business dus we hoeven nog niet dag en nacht te leveren. Maar, we gaan wel onze besteltijden verlengen om daarmee het bestelgemak voor onze klanten te verhogen.”

Efficiëntere inrichting

Sinds juni 2019 wordt vanuit het nieuwe magazijn geleverd. Het werken vanuit één locatie biedt Bunzl de mogelijkheid om veel strakker en overzichtelijker te plannen. Het magazijn is op een slimme en efficiënte manier ingericht. Er zijn brede gangen en grotere stellingplekken waardoor pallets met afwijkende formaten gemakkelijk verwerkt kunnen worden. Door de nieuwe indeling zijn de looptijden korter en is er minder intern transport.

Van Wachtendonk vertelt: “We hebben mobiele werkstations ingericht en een deel van het orderpicking proces is geautomatiseerd door de aanschaf van paternosters. Het aantal manuele handelingen bij orderpicking is daarmee drastisch afgenomen. Je moet je voorstellen dat we voor supermarkten per winkel de orders sorteren op een rolcontainer. Denk aan een pallet vol broodzakken maar ook 1 schoonmaakborstel of zeem. Automatisering helpt ons om sneller en foutloos te werken.”

Door deze kleine mechanisatiestap kan de piekdrukte die er op maandag en dinsdag is opgevangen worden. Daarnaast is er ruimte voor 20 tot 30 procent groei zonder extra personeel aan te nemen.

Toekomstplannen: automatisering

In de gesprekken tussen Bunzl en Reesink Logistic Solutions kwamen beide partijen tot de conclusie dat er nog meer efficiencyslagen mogelijk waren geweest. Maar, beperkt door tijd en het vergevorderde stadium van de bouw konden deze niet meer in gang worden gezet. In de toekomst wil Bunzl zich gaan richten op flexibilisering.

“Wij brengen nu nog de materialen naar de medewerkers, maar ook dat kan in de toekomst geautomatiseerd worden zodat de producten naar de mensen komen.” Daarnaast blijft er door transparantie in de markt en groei van klanten druk op de prijzen. Automatisering is daarom essentieel voor Bunzl.

“Het brengt de kosten omlaag en gaat ons foutreductie opleveren. Reesink Logistic Solutions is specialist en denkt mee met logistieke processen. Er worden verbeteringen voorgesteld waar wij niet om hadden gevraagd maar die wel buitengewoon interessant zijn. We hopen daarin de komende jaren te kunnen blijven samenwerken."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions