Clicky

 
Transport Online - Bonden stellen ultimatum aan vleesverwerker Offerman

Bonden stellen ultimatum aan vleesverwerker Offerman

Bonden stellen ultimatum aan vleesverwerker Offerman
12-12-2019 19:56 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

UTRECHT - Vakbonden FNV en CNV hebben een ultimatum neergelegd bij vleesverwerker Offerman. Ze zijn niet te spreken over het sociaal plan voor werknemers van een fabriek in Aalsmeer, die de deuren sloot nadat er een listeriabesmetting aan het licht was gekomen. De sluiting raakt circa honderd medewerkers van Offerman, van wie er circa vijftig hun baan verliezen. De rest krijgt werk op andere locaties.

Het ultimatum van FNV loopt af op vrijdag om 17.00 uur en dat van CNV op zaterdag 24.00 uur. Als Offerman niet positief reageert, kan het bedrijf rekenen op werkonderbrekingen en stakingen. De bonden eisen onder andere betere ontslagvergoedingen en een reiskostenvergoeding voor personeel dat op locaties in Ridderkerk of Wijchen komt te werken.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maakte in oktober bekend dat door besmette etenswaren uit de Aalsmeerse fabriek drie mensen waren overleden en een vrouw een miskraam kreeg.

Offerman toonde zich verbaasd over het ultimatum van de bonden en de acties. "De onderhandelingen met de vakbonden over het sociaal plan waren in onze optiek nog in volle gang. Onze inzet is om een sociaal plan af te spreken dat haalbaar is en recht doet aan de ontstane situatie. Ons uitgangspunt en doel is daarbij om zoveel mogelijk werkgelegenheid te behouden binnen ons concern. Daarnaast begeleiden we boventallig geworden medewerkers naar ander werk. Hiervoor hebben we al contact met meerdere bedrijven in de omgeving die graag medewerkers in dienst willen nemen." Het bedrijf zegt "nog steeds"de inzet te hebben tot een gezamenlijk sociaal plan te komen.

Foto's

  • J.Roeland
    Simon Loos
  • J.Roeland
    Euser

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden