Transport Online - Twee nieuwe Volvo's voor Land Transport

Twee nieuwe Volvo's voor Land Transport

Twee nieuwe Volvo's voor Land Transport
12-12-2019 17:06 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

HARKEMA - Land transport uit het Friese Harkema heeft twee nieuwe combinaties in gebruik genomen. Het gaat om twee Volvo FH460 motorwagens met 53 Ton/meter Palfinger autolaadkranen en nieuwe RAF aanhangwagens. De nieuwe combinaties worden met name in gezet voor het transport van bouw-gerelateerde goederen.

De vloot van Land Transport Harkema telt inmiddels veertig trekkende eenheden waarvan het merendeel van het merk Volvo. Land Transport is actief in verschillende disciplines waaronder geconditioneerd transport, semi-dieplader transport, het vervoer in schuifzeilopleggers met of zonder kooiaap en het vervoer van bouwgerelateerde goederen met auto’s met autolaadkraan.

De jongste investering in twee nieuwe combinaties past binnen die laatste categorie. Land Transport rijdt met name kozijnen en prefab- bouwelementen, maar ook containerunits, steigermateriaal en betonwaren zoals putten. Daarvoor zijn multifunctionele combinaties nodig en daar is in samenwerking met Volvo Trucks dealer Nijwa en Rondaan Carrosserie uitstekend in geslaagd.

Oldskool look

De Volvo FH460 bakwagens zijn voorzien van de standaard slaapcabine uitvoering van de FH. De gewenste ‘Oldskool’ look wordt benadrukt door de Deense lichtbak in combinatie met het dakrek met zwaailampen. Zeker in de opvallende huisstijl van Land Transport zorgt er voor dat het opvallende combinaties zijn.

Eigenaar Hennie Dijkstra van Land Transport: "Ik hecht waarde aan een fraaie gedegen uitstraling en deze uitvoering ziet er goed uit. De chauffeurs in dit werk zijn gemiddeld twee tot drie nachten van huis en dan volstaat deze cabine. De trucks zijn voorzien van airco, een koelkast en een extra kastenwand. Verder zijn alle Volvo veiligheidsopties aanwezig met onder meer de actieve dode hoek assistent, ACC, Lane Keeping Support en Volvo Dynamic Steering. Chauffeurs die daar één keer mee gereden hebben willen nooit weer terug." 

Dijkstra koos voor Volvo vanwege de uitstekende ervaringen met dit merk en de relatie met Volvo Trucks dealer Nijwa.

Kraan achterop

De zware Palfinger autolaadkranen werden opgebouwd bij Rondaan Carrosserie en Wagenbouw in Berlikum. Ook de carrosserie van de motorwagen en de aanhangwagens werden gebouwd door dit bedrijf. Daarbij is veel aandacht besteed aan details zoals de uitgekiende positie van de extra rongen, opbergkisten onder de laadbak en de plaatsing van twistlocks.

De autolaadkranen zijn van het type PK53002 met een capaciteit van 53 Ton/Meter. De plaatsing van de kranen achterop de motorwagens voldoet in de praktijk het beste volgens de chauffeurs die er mee werken bij Land Transport. Door die positie kan zowel de motorwagen als de aanhangwagen geladen of gelost worden zonder af te koppelen. Dat werkt snel en veilig. Dankzij de meesturende tien tons naloopas (technisch) van Volvo blijft de combinatie rondom keurig binnen de toegestane aslasten. De Volvo FH trucks zijn voorzien van negen tons voorassen.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions