Transport Online - Journalist verwijderd van liquidatieproces

Journalist verwijderd van liquidatieproces

Journalist verwijderd van liquidatieproces
12-12-2019 12:07 | Binnenland | auteur ANP

SCHIPHOL - De rechtbank heeft donderdag een journalist weggestuurd van het liquidatieproces Marengo, waarin donderdag en vrijdag zittingen plaatsvinden in de extra-beveiligde rechtszaal op Schiphol. De betrokken journalist maakte een foto in een perszaal en publiceerde deze op Twitter. Op de foto was een beeldscherm te zien, met beeld van de zaal waarin het proces plaatsvindt. Ook de rechters zijn zichtbaar op de foto.

De rechtbank heeft in verband met extra veiligheidsmaatregelen nadrukkelijk verboden beeldopnames te maken van de Marengozittingen. De maatregelen zijn flink opgeschroefd na de moord op Derk Wiersum, advocaat van kroongetuige Nabil B. in het omvangrijke proces.

De rechtbank heeft de betrokken journalist ook vrijdag de toegang tot het gerechtsgebouw op Schiphol ontzegd. "Zo gaan we daar mee om", aldus de voorzitter onverbiddelijk.

Het proces Marengo draait om een reeks liquidaties, die gepleegd zouden zijn door de misdaadgroepering van de voortvluchtige Ridouan Taghi.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions