Transport Online - Stembussen geopend voor Britse verkiezingen

 


Stembussen geopend voor Britse verkiezingen

Stembussen geopend voor Britse verkiezingen
12-12-2019 09:27 | Buitenland | auteur ANP

LONDEN - In 650 kiesdistricten in Groot-Brittannië zijn donderdagochtend de stembureaus opengegaan voor de verkiezingen van het Britse parlement. Voor de eerste keer in bijna een eeuw in december. De stembusgang moet een einde maken aan de politieke patstelling rond de brexit.

De stembureaus sluiten donderdag om 23.00 uur (Nederlandse tijd). Kort daarna is er een exitpoll, maar de definitieve uitslag wordt pas in de vroege vrijdagmorgen verwacht. In totaal mogen circa 46 miljoen inwoners van Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland hun stem uitbrengen.

De Conservatieve Partij met lijsttrekker Boris Johnson is al negen jaar aan de macht en gaat ook dit keer op kop in de peilingen, met ruim 40 procent van de stemmen. De Labourpartij van oppositieleider Jeremy Corbyn staat daar zo'n 10 procentpunt achter.

Bij de laatste verkiezingen in 2017 zaten de opiniepeilers er echter flink naast. In plaats van de voorspelde absolute meerderheid voor de Conservatieven, behaalde die partij uiteindelijk minder dan de helft van de zetels en moest er een coalitie worden gesmeed met de Noord-Ierse Unionisten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,604
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden