Brandweer gaat meer drones inzetten

Brandweer gaat meer drones inzetten
12-12-2019 09:12 | Binnenland | auteur ANP

ARNHEM - De brandweer gaat vaker drones gebruiken. Dat zegt voorzitter Stephan Wevers van Brandweer Nederland in de Telegraaf.

"We hebben dit jaar meer dan 150 vluchten uitgevoerd en het blijkt dat drones nu al onmisbaar zijn als onze ogen en neuzen in de lucht. Wat ons betreft beschikt iedere veiligheidsregio snel over een exemplaar, dat soms het verschil kan maken tussen leven en dood."

Volgens Wevers kan een drone ongekend veel informatie verschaffen."De camera’s die onder zo’n apparaat hangen, zijn fantastisch en kunnen tot wel dertig keer inzoomen. Het is bijvoorbeeld een geweldig hulpmiddel bij incidenten waar gevaarlijke stoffen mee zijn gemoeid. Een drone kan dan een perfect overzicht bieden van vuurhaarden, voordat wij mensen inzetten om het vuur te bestrijden. Datzelfde kan natuurlijk bij natuurbranden. Want lokaliseer maar eens een bosbrand. Via een drone kunnen we de coördinaten exact bepalen, zodat de bluswagens zo snel mogelijk ter plaatse zijn."

Nu beschikken vier veiligheidsregio's over een drone, maar de vloot zal komend jaar worden uitgebreid, aldus Wevers.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,605
Diesel1,337

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden