Transport Online - Time: Greta Thunberg is Persoon van het Jaar

Time: Greta Thunberg is Persoon van het Jaar

Time: Greta Thunberg is Persoon van het Jaar
11-12-2019 17:02 | Buitenland | auteur ANP

NEW YORK - Het Amerikaanse weekblad Time heeft de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg verkozen tot Persoon van het Jaar 2019. Het weekblad kiest al sinds 1927 jaarlijks de persoon die de meeste invloed heeft gehad in het afgelopen jaar. Tot 20 jaar geleden gebeurde dat onder de titel Man van het Jaar.

De afgelopen twee jaar werd de titel toegekend aan een groep. Vorig jaar waren dat 'de bewakers van de waarheid', een groep journalisten en in 2017 de #Metoo-beweging als 'verbrekers van de stilte'.

De 16-jarige Thunberg is Time's jongste Persoon van het Jaar ooit. Ze begon in de zomer van 2018 met spijbelen van school en het voeren van actie voor de deur van het Zweedse parlement in Stockholm om de uitstoot van broeikasgassen te stoppen. Ze kreeg internationaal navolging; in september werd wereldwijd door scholieren en studenten gedemonstreerd voor meer aandacht voor het klimaat.

Thunberg heeft ook de Verenigde Naties toegesproken en wereldleiders ontmoet. Ze heeft recent op de klimaatconferentie in Madrid gewaarschuwd dat de klimaatactivisten steeds meer worden gehoord, maar niet door politici die volgens haar geen actie ondernemen. Thunberg wordt in januari 17 jaar.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions