Clicky

 
Transport Online - Nieuwe grenscontrolepost voor vlees en diervoeding in North Sea Port

Nieuwe grenscontrolepost voor vlees en diervoeding in North Sea Port

Nieuwe grenscontrolepost voor vlees en diervoeding in North Sea Port
10-12-2019 20:02 | Haven Nieuws | auteur Redactie

GENT - Vanaf april 2020 kan de Belgische douane en het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) ook in Gent verpakte dierlijke producten zoals vlees en bepaalde diervoeding van buiten de Europese Unie controleren.

North Sea Port bouwt voor deze producten, meestal vervoerd in containers, een grenscontrolepost.

Tot nu toe moet de veterinaire invoercontrole op dergelijke producten in de haven van Antwerpen gebeuren om België binnen te komen. Vervolgens worden de goederen over de weg naar Gent getransporteerd. Vanaf april 2020 komt hier verandering in. Verpakte dierlijke producten kunnen dan rechtstreeks per zeeschip in Gent aankomen en daar gecontroleerd worden.

Daarnaast kunnen dierlijke producten die per zeeschip in Antwerpen toekomen, ook meteen overgeladen worden op een ander schip en vervolgens via de Schelde en het Kanaal Gent-Terneuzen naar Gent vervoerd worden om daar in de grenscontrolepost gecontroleerd te worden. Het Belgische Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) en de Europese Commissie gaven daartoe reeds hun goedkeuring.

Controle voeding en douaneformaliteiten onder één dak

North Sea Port is momenteel deze grenscontrolepost aan het bouwen. Daar zullen het FAVV én de douane vanaf april 2020 op één en dezelfde locatie containers controleren, stalen in het laboratorium onderzoeken en administratieve verrichtingen afhandelen. Deze efficiëntere dienstverlening zorgt voor een vlottere doorstroming van de goederen die de haven binnenkomen. Met deze grenscontrolepost wordt bovendien ingespeeld op de uitdagingen van een mogelijke Brexit.

Uitgebreid netwerk van achterlandverbindingen

Door het gebruik van transport over het water, neemt het aantal vrachtwagens af. Dit sluit aan bij de keuze van North Sea Port om in te zetten op meer duurzaam vervoer over het water. En als multimodale diepzeehaven maakt North Sea Port het vervoer van deze producten via het uitgebreide netwerk van achterlandverbindingen mogelijk. In het bijzonder voor containeroverslag.

Uitbreiding gamma te controleren producten

Met deze grenscontrolepost weet North Sea Port het gamma producten dat in Gent kan gecontroleerd worden, sterk uit te breiden. Momenteel beschikt North Sea Port in Gent immers enkel over een grenscontrolepost voor de veterinaire invoercontrole op dierlijke vetten en oliën in bulk. In het Nederlandse deel (Vlissingen) beschikt North Sea Port eveneens over een grenscontrolepost. Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions