Transport Online - Honderdste Renault Truck afgeleverd bij Norbert Maes

Honderdste Renault Truck afgeleverd bij Norbert Maes

Honderdste Renault Truck afgeleverd bij Norbert Maes
10-12-2019 11:18 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

LICHTERVELDE - Sinds 1981 hebben Vervoerbedrijf Norbert Maes in Lichtervelde en Renault Trucks een hechte relatie. Na de aankoop van een eerste Renault R310 in 1981 werd onlangs de honderdste Renault geleverd aan het bedrijf, een T 480 High. Een constante in dit bedrijf is de uitstekende relatie met de Renault Trucks concessiehouder Garage Vansteeland in Izegem.

Voor de oorsprong van het familiebedrijf kunnen we ver teruggaan, want inmiddels is de leiding van de onderneming in handen van de vierde generatie van de familie Maes. De start was ergens in de jaren dertig en gestadig hebben vier generaties (van Honoré via Norbert en Hendrik tot Pascal) het bedrijf uitgebreid. Van het transport met paard en kar is niets meer te merken, Vervoerbedrijf Norbert Maes zet vandaag een wagenpark in van 35 trekkers, waarvan 24 met het logo van Renault Trucks.

Sinds de aanschaf van de eerste Renault in 1981, mocht Garage Vansteeland er al honderd nieuwe exemplaren overhandigen. Een opmerkelijke jaar in die periode was 1990, toen Vervoerbedrijf Norbert Maes het allereerste bedrijf in België was om een gloednieuwe Renault AE in ontvangst te nemen. De AE werd later de Renault Magnum en werd dan opgevolgd door de Renault Trucks T, de wagens die nu de dienst uitmaken bij het bedrijf uit Lichtervelde.

“Heel recent kregen we van Garage Vansteeland onze honderdste Renault truck geleverd,” verklaart Pascal Maes met terechte trots. Pascal is de vierde generatie van de familie Maes en leidt sinds 2015 het bedrijf met zijn broer Kristof, maar ook Hendrik is nog vaak aanwezig.

“Onze keuze voor Renault Trucks heeft zowel te maken met de kwaliteit van de voertuigen zelf als met het comfort van de trekkers en de ongeëvenaarde service van Garage Vansteeland in Izegem. Mijn vader zei het vroeger al ‘je koopt eerst en vooral een goede service’. De goede relatie met Vansteeland was er van in het begin en we werken nog altijd graag met deze specialisten samen.”

Bij het Vervoerbedrijf Norbert Maes worden twee typen uit de T-serie ingezet. De Renault Trucks T 460 met 11-liter motor is de keuze voor het bulkvervoer in de Benelux en soms ook Frankrijk. Hier is het lage eigengewicht belangrijk, want in het cementvervoer telt elke kilogram nuttig laadvermogen. Internationaal rijdt de onderneming enerzijds voor de firma Metro met koelvoertuigen en anderzijds met goederen op pallets in huiftrailers. Voor die internationale ritten wordt de T 480 High met 13-liter motor ingezet. “De trekkers met een volledig vlakke vloer bieden onze chauffeurs alle comfort bij het rijden maar ook om te overnachten in hun cabine.”, vertelt Pascal Maes nog.

Voor het kleine onderhoud zorgt het transportbedrijf zelf in de eigen werkplaats. Voor ingewikkelder of ingrijpender interventies, zoals bijvoorbeeld aan de elektronica, wordt steevast gerekend op de service van Garage Vansteeland.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions