Transport Online - Youtuber Master Milo en carrosseriebouwers samen aan de slag om jongeren te enthousiasmeren

Youtuber Master Milo en carrosseriebouwers samen aan de slag om jongeren te enthousiasmeren

Youtuber Master Milo en carrosseriebouwers samen aan de slag om jongeren te enthousiasmeren
10-12-2019 09:45 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

AMSTERDAM - YouTube-bekendheid Master Milo, brancheorganisatie RAI CarrosserieNL en het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Carrosseriebedrijf (OOC), slaan de handen ineen om jongeren te enthousiasmeren voor een baan in de carrosseriebouw. De carrosseriebouw heeft een tekort aan instroom van jonge werknemers in de sector. Met de vlogs van Master Milo willen RAI CarrosserieNL en OOC een beter beeld van de werkzaamheden van de sector geven en de diverse baanmogelijkheden voor jongeren belichten.

Ondernemers in de carrosserie- en trailerbouw zijn op zoek naar nieuwe medewerkers. Het tekort aan instroom van jongeren wordt volgens RAI CarrosserieNL mede veroorzaakt doordat deze groep onvoldoende beeld heeft bij de activiteiten van de carrosserie- en trailerbouw. RAI CarrosserieNL en OCC willen daarom met praktische YouTube-vlogs jongens en meisjes die interesse hebben in voertuigtechniek, bewust maken van wat deze sector inhoudt en van de mogelijkheden voor een toekomstige baan.

Samenwerking Master Milo

De organisaties gaan hiervoor samenwerken met de bekende vlogger Master Milo, op YouTube te vinden onder ‘MasterMilo82’ en ‘Werkplaatsvlog’. Master Milo laat met zijn vlogs zien hoe leuk techniek is. Met veel creativiteit en enthousiasme ontwerpt, bouwt en sleutelt hij aan motorvoertuigen. De vlogger is razend populair onder jongeren en volwassenen tussen de 15 tot 35 jaar. Inmiddels telt zijn YouTube-kanaal 600.000 volgers en zijn YouTube-werkplaatsvlog zo’n 100.000.

Vlogs

Master Milo gaat in opdracht van RAI CarrosserieNL en OOC een 4x4 ombouwen en aanpassen zodat hiermee boomstammen geladen en vervoerd kunnen worden. Hierover wordt gedurende een periode van twee weken op maandag t/m donderdag een werkplaatsvlog op YouTube geplaatst. Op vrijdag volgt het filmpje op MasterMilo’s YouTube-kanaal.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,686
Diesel1,310

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions