Transport Online - KLM-vloot krimpt ten gunste van Air France

KLM-vloot krimpt ten gunste van Air France

KLM-vloot krimpt ten gunste van Air France
09-12-2019 18:57 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

AMSTELVEEN - KLM moet eerder dan gepland een Boeing 747 uit de vloot halen zodat de verhoudingen tussen de vloten van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij en zusterbedrijf Air France weer in orde zijn. Dat bevestigt pilotenvakbond VNV naar aanleiding van berichtgeving in De Telegraaf. De vakbond is niet te spreken over de ingreep.

De aanpassing is het gevolg van afspraken tussen Air France en de Franse vakbonden eerder dit jaar. Air France krijgt er volgens die afspraken 2,5 vliegtuig bij voor ieder nieuw KLM-toestel, de zogeheten 'productiebalans'. Voorzitter Willem Schmid van de VNV noemt de huidige ingreep "relatief klein" maar is bang dat er verdere aanpassingen komen. "Een Frans probleem moet in de basis in Frankrijk worden opgelost."

Volgens Schmid zijn er bij eerdere eenzijdige afspraken tussen Air France en de bonden door het bestuur van Air France-KLM toezeggingen gedaan dat KLM er geen last van mag krijgen. "Die afspraak is nog niet herbevestigd." Wat de VNV aan verdere stappen onderneemt, weet Schmid nog niet. "Het beste is om met vier partijen een oplossing af te spreken."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions