Clicky

 DFDS neemt Huisman Group over

DFDS neemt Huisman Group over
09-12-2019 17:26 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

ROTTERDAM - DFDS, aanbieder van veer en logistieke diensten, tekende vandaag een overeenkomst voor overname van het logistieke bedrijf Huisman Group te Wijchen.

Huisman is een aanbieder van deelladingtransport en contract logistics die zich richt op tijdkritisch vrachtvervoer tussen het Europese vasteland en het VK/Ierland. Het bedrijf, met een wagenpark van om en nabij de 55 opleggers en 50 vrachtwagens, is gevestigd in Wijchen en heeft magazijnen en cross-dockingfaciliteiten in Wijchen en het Britse Corby. Het bedrijf heeft 104 mensen in dienst en draait een jaarlijkse omzet van 23 miljoen euro.

DFDS heeft, naast zijn vracht- en passagiersveerboten die vanuit Rotterdam en IJmuiden vertrekken, een solide logistieke dienstverlening opgebouwd die voornamelijk is gebaseerd op transport van volledige ladingen.

"Huisman en DFDS sluiten daarom naadloos op elkaar aan en vormen een zo goed als perfecte combinatie", aldus Michael Bech, hoofd Logistieke oplossingen bij DFDS in Rotterdam.

"Huisman is bovendien een zeer goed geleid bedrijf dat bekendstaat om zijn geweldige klantenservice en grote betrouwbaarheid. Daarom zullen het bedrijf op dezelfde manier blijven runnen. Zo krijgen klanten de service die ze gewend zijn en kunnen ze blijvend samenwerken met de mensen van Huisman", verklaart hij.

Het management bij Huisman blijft in handen van John Scholten, de voormalige eigenaar en MD van de Huisman Group. Hij zal in de toekomst ook de deelladingafdeling van DFDS in Nederland leiden.

"Dit is een mooie kans voor zowel Huisman als DFDS. Bovendien blijven we investeren in de groei van de organisatie, de competenties, de faciliteiten en het materieel van het bedrijf zodat we de services in Nederland en het VK van en naar andere landen kunnen uitbreiden", aldus John Scholten.

Foto's

  • J.Roeland
    L. van Leeuwen
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions