Clicky

 
Transport Online - Onderhoudscontract voor 555 Scania WLS voertuigen Defensie tot 31 december 2026

Onderhoudscontract voor 555 Scania WLS voertuigen Defensie tot 31 december 2026

Onderhoudscontract voor 555 Scania WLS voertuigen Defensie tot 31 december 2026
09-12-2019 12:04 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

BREDA - Onlangs is de handtekening gezet onder het nieuwe full-service onderhoudscontract voor de 555 Scania Vrachtwagens 165 kN/Wissellaad­systemen en Aanhangwagens (WLS) van Defensie. In 2005 rolde bij Scania Production Zwolle het laatste WLS voertuig van de band. Een jaar later werd het onderhoudscontract ondertekend waarin Scania Nederland voor een periode van 13 jaar een unieke overeenkomst aanging met Defensie. Het hybride contract vormt nu nog steeds een basis voor het partnership dat Defensie in een moderne krijgsmacht graag ziet. Het vorige contract liep in november 2019 af, het huidige contract heeft een looptijd van zeven jaar.

De 4-serie WLS trucks vormen nu – veertien jaar later - nog steeds een belangrijke schakel in het logistieke proces van de Nederlandse strijdmacht. Men treft de voertuigen nog dagelijks aan bij het uitvoeren van hun taak. Ook zijn ze, voorzien van bepantsering, ook bij enkele belangrijke internationale missies, zoals in Afghanistan, ingezet. Alle uitvoeringen zijn all-wheel-drive 4-assers (8x8). De cabine, waarbij het interieur gemakkelijk is om te bouwen tot 2 comfortabele slaapplaatsen, biedt plaats aan 5 inzittenden. De voertuigen zijn standaard voorzien van vele veiligheids­voorzieningen.

Het full-service onderhoudscontract voor de WLS voertuigen heeft ook in hoge mate model gestaan voor het servicecontract voor de 2.037 Scania Gryphus voertuigen die tot 2024 geleverd zullen gaan worden. Hiervoor is overeengekomen dat Scania en Defensie, op basis van een prestatiecontract, gezamenlijk het onderhoud van de trucks verzorgen. Dat wil onder andere zeggen dat de trucks worden onderhouden in zowel werkplaatsen van Scania als Defensie. Ook is in het contract opgenomen dat defensiemonteurs worden opgeleid door Scania zodat met name tijdens internationale oefeningen en missies de inzetbaarheid van de trucks gegarandeerd kan worden.

Foto's

 • J.Roeland
  BAARS
 • Wezenberg
  Wezenberg
 • VDM Verhuur
  VDM Verhuur
 • VDM Verhuur
  VDM Verhuur

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,091
Diesel1,755

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions