Transport Online - Arrestaties in spraakmakende zaak Duitsland

Arrestaties in spraakmakende zaak Duitsland

Arrestaties in spraakmakende zaak Duitsland
08-12-2019 23:37 | Buitenland | auteur ANP/DPA

AUGSBURG - De politie in het Duitse Augsburg heeft zes verdachten gearresteerd in een een zaak die veel stof heeft doen opwaaien. Een 49-jarige man werd vrijdagavond in de binnenstad tegen zijn hoofd geslagen waarna hij overleed. Het slachtoffer is een brandweerman.

Tussen de 100 en 150 brandweermannen kwamen zondag bijeen op de plek van het incident om hun collega te herdenken. Op foto's in Duitse media was te zien hoe zij een grote kring vormden met de armen over elkaars schouders.

De herdenking was kort voordat de politie bekendmaakte twee verdachten te hebben gearresteerd. De hoofdverdachte is een in Augsburg geboren 17-jarige Duitser met ook een andere nationaliteit. De andere arrestant is ook 17, is in Augsburg geboren en heeft een Zuid-Europese nationaliteit. Later werden nog vier verdachten opgepakt. Over hen zijn geen verder details bekendgemaakt, behalve dat het ook om jonge mannen gaat. De verdachten zijn opgepakt na het bekijken van videobeelden.

Het slachtoffer was samen met zijn vrouw en een bevriend stel in Augsburg onderweg toen er om onduidelijke redenen ruzie ontstond met een groep van zeven. Nadat de fatale klap was gevallen, vluchtte de groep.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions