Transport Online - Kind dat vastzat in ingestort pand Coevorden is stabiel

 


Kind dat vastzat in ingestort pand Coevorden is stabiel

Kind dat vastzat in ingestort pand Coevorden is stabiel
08-12-2019 14:36 | Binnenland | auteur ANP

COEVORDEN - De toestand van het 5-jarige jongetje dat zaterdag urenlang vastzat onder het puin in Coevorden, is stabiel. Dat meldt de gemeente. Het kind werd zaterdagavond bevrijd uit de benarde positie waarin het belandde toen de grillroom van zijn vader instortte na een explosie.

"We hebben vanochtend contact gehad met de familie van Kenan", zegt burgemeester Bert Bouwmeester op Facebook. "Ze zijn als gezin herenigd in het ziekenhuis en de toestand van Kenan is stabiel. Als burgemeester wil ik de inwoners bedanken voor al het medeleven en de warme reacties richting de familie en de hulpverleners."

Het jongetje werd in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis overgebracht. Zijn vader, de eigenaar van de grillroom, was al eerder op de dag uit het puin gehaald. Ook hij moest naar het ziekenhuis. Volgens een woordvoerster van de burgemeester is de toestand van de vader ook stabiel.

De oorzaak van de explosie is nog niet bekend. De politie gaat maandag verder met forensisch onderzoek, dat naar verwachting enkele dagen gaat duren. Hierbij wordt specialistisch materiaal ingezet, zegt een politiewoordvoerster. De locatie is afgezet met hekken. Omwonenden konden zaterdagavond terug naar huis maar mochten niets opruimen, verzocht de gemeente per brief.

De explosie gebeurde even voor 15.00 uur in de grillroom aan de Sallandsestraat.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,605
Diesel1,337

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden