Transport Online - 'Ode aan de boer' in hoogste regionen Top 2000

'Ode aan de boer' in hoogste regionen Top 2000

'Ode aan de boer' in hoogste regionen Top 2000
07-12-2019 19:25 | Binnenland | auteur ANP

HILVERSUM - Het is de boeren gelukt, het boerenprotest klinkt dit jaar ook door in de Top 2000. Team Agro NL riep op te stemmen op het nummer De boer dat is de keerl van Normaal en die oproep was niet aan dovemansoren. Het lied verovert de negende plek in de eindejaarslijst van NPO Radio 2, is zaterdag bekendgemaakt.

Team Agro NL vond het "hoog tijd voor een ode aan de boer" en startte een campagne voor het Normaal-nummer uit 1982. "Ons doel is bereikt!", jubelde de boerenorganisatie op Twitter vlak nadat NPO Radio 2 de tien hoogst genoteerde nummers uit de Top 2000 had bekendgemaakt. "De ode aan de boer is door zoveel boeren en burgers meegenomen (én gedeeld) in hun stemming in de Top 2000 dat De boer dat is de keerl bij de nieuwe binnenkomers zit! Bedankt voor alle steun!"

Dankzij Team Agro NL scoort Normaal zijn grootste Top 2000-hit ooit. Bennie Jolink en co stonden waren sinds de start van de 'lijst der lijsten' elk jaar van de partij, maar kwamen nooit verder dan een 82e plek. Oerend hard bereikte die positie in 2005.

Vlinder

De boer dat is de keerl is niet het enige lied waar dit jaar campagne voor werd gevoerd. Zo gaf Animal Rights een positief stemadvies voor Meat is Murder van The Smiths, met als boodschap "dat we dieren niet moeten doden". Leerlingen van het Haagse Maris College Bohemen zetten alles op alles om O, o, Den Haag terug in de Top 2000 te krijgen en Peter R. de Vries riep iedereen op om op Vlinder van Rowwen Hèze te stemmen als eerbetoon aan de vermoorde Nicky Verstappen. Die oproepen waren minder succesvol dan die van de boeren, alleen zij bereikten de hoogste regionen van de Top 2000.

Of de oproepen überhaupt zin hebben gehad, wordt op 20 december duidelijk. Dan maakt NPO Radio 2 de hele Top 2000 van 2019 bekend. De radiozender verklapte zaterdag al wel dat Vlinder een van de nieuwe binnenkomers is. De lijst is traditiegetrouw tussen kerst en oud en nieuw te horen. Ook dit jaar is Bohemian Rhapsody het laatste nummer dat wordt gedraaid. Voor de zeventiende keer kreeg het lied van Queen de meeste stemmen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions