Transport Online - Wehkamp moet ingrijpen na moeizaam jaar

Wehkamp moet ingrijpen na moeizaam jaar

Wehkamp moet ingrijpen na moeizaam jaar
07-12-2019 10:07 | Bedrijfsnieuws | auteur MEDIAWATCH

ZWOLLE - Leveranciers van Wehkamp hebben begin dit jaar een ongebruikelijke overwinning op de eigenaar van de worstelende webwinkel geboekt. In het geval van een faillissement blijft er nu meer geld voor hen over. Dat blijkt uit het jaarverslag van Wehkamp, navraag bij de directie en gesprekken met kredietverzekeraars, meldt het FD.

Wehkamp gooit bovendien zijn strategie drastisch om: de focus kan niet meer op groei liggen. Het Zwolse webwarenhuis moet nu eerst weer winst ­maken. Gratis retouren ophalen bij klanten thuis is er bijvoorbeeld niet meer bij.

Eind maart, twee dagen voor het einde van het gebroken boekjaar, zagen de cijfers er zorgwekkend uit. Wehkamp zou het financiële jaar niet alleen eindigen met een operationeel verlies, maar ook met 10 procent minder omzet.

Om te voorkomen dat het bedrijf het boekjaar ook nog met een negatief eigen vermogen moest afsluiten, zette de Britse eigenaar Apax op de valreep 147 miljoen euro aan leningen om in aandelen. Een zeldzame manoeuvre voor een ­private-equitypartij.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,822
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions