Transport Online - Nederlands transportbedrijf betrokken bij groot drugs smokkelnetwerk in Europa [+foto's]

Nederlands transportbedrijf betrokken bij groot drugs smokkelnetwerk in Europa

Nederlands transportbedrijf betrokken bij groot drugs smokkelnetwerk in Europa [+foto's]
06-12-2019 16:34 | Criminaliteit | auteur Redactie

DEN HAAG - De nationale autoriteiten van Duitsland, Denemarken, Spanje, Italië, Nederland, Zweden, het Verenigd Koninkrijk en Noorwegen hebben, met de actieve steun van Eurojust, een georganiseerde criminele organisatie ontmaskerd die betrokken is bij drugshandel. Uit het onderzoek bleek dat een in Nederland gevestigd transportbedrijf betrokken was bij het smokkelen van grote hoeveelheden drugs naar verschillende Europese landen. De politie vermoedt dat de drugs per vrachtwagen, samen met legale vracht, vanuit Spanje naar Nederland werd getransporteerd en vervolgens naar andere landen werd gedistribueerd.

Het onderzoek naar de criminele organisatie duurde een jaar en vond plaats in meerdere Europese landen. Er zijn in totaal elf Nederlandse verdachten aangehouden.

Bij invallen die werden uitgevoerd in bovengenoemde landen werd een totaal van 4 ton hasj, 200 kg amfetamine, 64 kg cocaïne, 45 kg MDMA en 25 kg heroïne gevonden.

Het onderzoek startte nadat in Oslo het aantal schietpartijen en andere geweldadige activiteiten toenam. De Noorse autoriteiten hebben toen een onderzoek ingesteld naar een criminele organisatie, met duidelijke banden tussen de zuidelijke landen en noordelijke landen, maar ook met landen in Midden-Europa. Vanwege de grensoverschrijdende dimensie van het onderzoek werd in september 2018 een Eurojust-zaak geopend, die gericht was op de vermeende Marokkaanse en Nederlandse hoofdverdachten, waaronder Nederlandse vracht- en transportbedrijven.

Een Noorse rechtbank veroordeelde onlangs een van de hoofdverdachten tot 19 jaar gevangenisstraf en nam meer dan 4,5 miljoen euro in beslag.

Een Deense rechtbank heeft onlangs twee verdachten veroordeeld tot respectievelijk twee en zes jaar gevangenisstraf.

Een Duitse rechtbank veroordeelde onlangs één verdachte tot acht jaar gevangenisstraf voor het bezit van illegale drugs.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions