Clicky

 
Transport Online - Minister Schouten: geen zorgen om lege schappen

Minister Schouten: geen zorgen om lege schappen

Minister Schouten: geen zorgen om lege schappen
06-12-2019 10:30 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit maakt zich geen zorgen om het dreigement van boeren om geen voedsel te leveren aan supermarkten rond de kerst. Het kabinet wil blijven praten met de boeren, zegt de bewindsvrouw.

Boerenorganisatie Farmers Defence Force dreigt rond kerst de voedselvoorziening plat te leggen. Ook zouden er plannen rondgaan om distributiecentra van supermarkten te blokkeren. De boeren willen zo duidelijk maken dat voedselvoorziening niet vanzelfsprekend is. Ze eisen 3 miljard van het kabinet om met de PFAS- en stikstofproblemen om te gaan.

Supermarkten maken zich zorgen over de plannen en noemen het zinloos de consument en winkels te confronteren met lege schappen in de drukste periode van het jaar.

Volgens Schouten is het goed om "stil te staan bij het feit dat we gezond voedsel hebben dat in grote mate aanwezig is". Het kabinet is in gesprek met de boeren. "Wat mij betreft blijven we dat ook."

"Het gaat niet zozeer alleen om de vraag heb ik nou genoeg voedsel voor de kerst of niet, ik denk dat het een breder vraagstuk is over hoe we een probleem oplossen met elkaar in Nederland." Daar is het kabinet hard mee bezig, aldus Schouten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,211
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden