Transport Online - Oostenrijkse politie vindt Nederlandse drugs

Oostenrijkse politie vindt Nederlandse drugs

Oostenrijkse politie vindt Nederlandse drugs
06-12-2019 10:00 | Buitenland | auteur ANP

DÜSSELDORF - De Oostenrijkse politie heeft twee postpakketjes met 14 kilo amfetamine onderschept afkomstig uit Nederland. In de pakketjes zat ook een halve kilo cocaïne en twee kilo van andere synthetische drugs. Dat maakte de Duitse politie vrijdag bekend.

Het balletje kwam aan het rollen door de controle in september van een automobilist die stilstond op de vluchtstrook van de A61 Mönchengladbach richting Venlo. Omdat de Oostenrijkse bestuurder onder invloed van drugs bleek, controleerden de agenten de leaseauto. In het voertuig vonden zij bonnetjes van twee in Nederland verstuurde pakketjes met bestemming Oostenrijk.

De Duitse politie nam contact op met de Nederlandse collega’s. Uit onderzoek daar bleek dat de verdachte mogelijk drugs had ingekocht in Nederland en per post naar Oostenrijk had gestuurd. De Duitse politie nam daarop contact op met de Oostenrijkse. Die bleek de verdachte al langer in het vizier te hebben. Door de controle van deze verdachte op de Duitse Autobahn vielen in Wenen de puzzelstukjes op hun plaats, aldus de Oostenrijkse politie. De pakketjes werden onderschept en bleken de drugs te bevatten. De vondst leidde tot meerdere aanhoudingen van verdachten in Wenen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions