Transport Online - Twee jaar cel geëist voor vuurwerkontploffing tijdens jaarwisseling in Leiden

Twee jaar cel geëist voor vuurwerkontploffing tijdens jaarwisseling in Leiden

Twee jaar cel geëist voor vuurwerkontploffing tijdens jaarwisseling in Leiden
05-12-2019 17:37 | Binnenland | auteur Redactie

ROTTERDAM - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag voor de rechtbank in Rotterdam 24 maanden gevangenisstraf geëist tegen een verdachte van een vuurwerkontploffing tijdens de afgelopen jaarwisseling aan de Schubertlaan te Leiden.

Kort nadat verdachte een flowerbed had aangestoken vond een grote explosie plaats waardoor er schade ontstond aan meerdere woningen. Vijf kinderen en twee volwassenen liepen letsel op bestaande uit brandwonden en in één geval (tijdelijke) gehoorschade.

Naast deze ontploffing stond verdachte vandaag terecht voor nog twee andere feiten, namelijk het aantreffen van nog eens 150 kilo zwaar illegaal (massa- explosief) vuurwerk in de door hem gehuurde garagebox en een hoeveelheid illegaal vuurwerk aangetroffen in zijn bestelbus. Ook werden enkele stuks vuurwerk waar door verdachte aan geknutseld was, aangetroffen.

Verdachte heeft door zijn handelen volgens de officier onverantwoorde risico’s met de veiligheid van anderen genomen. Niet alleen door het vuurwerk midden in een woonwijk en met omstanders, waaronder kinderen, in de directe nabijheid,  af te steken. Maar ook door de opslag van ruim 150 kilogram illegaal massa-explosief vuurwerk in een garagebox en bestelbus midden in een woonwijk.  Door het afsteken van dit soort vuurwerk bezorgt verdachte zijn buurt bovendien al jaren overlast.

Gelet op de gevaren waar verdachte anderen aan heeft blootgesteld en het letsel en de schade die door zijn handelen daadwerkelijk zijn ontstaan, is een forse onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 24 maanden waarvan 12 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar met de bijzondere voorwaarde dat hij geen enkel vuurwerk voorhanden mag hebben of mag afsteken hier volgens de officier op zijn plaats.

De rechtbank doet op 19 december 2019 uitspraak.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,266

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions