Clicky


Camera's langs de N279 Veghel-Asten geplaatst voor verkeersonderzoek

Camera's langs de N279 Veghel-Asten geplaatst voor verkeersonderzoek
05-12-2019 16:05 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

'S-HERTOGENBOSCH - Langs het traject Veghel-Asten worden vanaf maandag 9 december op diverse plekken camera’s opgehangen voor een verkeersonderzoek waarbij gebruik wordt gemaakt van kentekenherkenning. Van 1 januari 2020 tot en met 31 maart 2022 wordt in kaart gebracht wie over de weg rijdt. Die informatie wordt gebruikt bij het aanbieden van diverse nieuwe mobiliteits- en vervoersdiensten vooruitlopend op de reconstructie van de N279 in het kader van het programma SmartwayZ.NL.

Die nieuwe diensten vallen onder de zogenoemde Minder Hinder-maatregelen. Tot deze maatregelen behoren elektrische deelauto’s, -fietsen, en –scooters, die te gebruiken zijn via een app of mobiliteitskaart. Deze zijn bedoeld om voor, tijdens en na de verbouwing van de N279 reizigers slimme en schone alternatieven aan te bieden.

Automobilisten die van de N279 gebruikmaken en niet gescand willen worden kunnen dit kenbaar maken in het Scan-mij-niet register op scanmijniet.nl. Naar verwachting wordt vanaf eind 2021 grootschalig aan de N279 gewerkt. De provincie Noord-Brabant maakt onder andere de aansluitingen ongelijkvloers, ter bevordering van de bereikbaarheid en leefbaarheid op en rond het traject.

SmartwayZ.NL is een innovatief mobiliteitsprogramma waarin het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat, de provincies Noord-Brabant en Limburg, diverse gemeenten, bedrijven en kennisinstellingen samenwerken. Het bestaat uit acht samenhangende deelopgaven en richt zich op de corridor Breda-Venlo (A58, A2, A67), de A2 Weert-Eindhoven, de N279 Veghel-Asten en Zuidoost-Brabant. Het programma heeft een looptijd tot 2026.