Clicky

 
Transport Online - Circuit van Zandvoort moet beschadigd stuk duin herstellen

Circuit van Zandvoort moet beschadigd stuk duin herstellen

Circuit van Zandvoort moet beschadigd stuk duin herstellen
05-12-2019 10:26 | Binnenland | auteur ANP

HAARLEM - Het circuit van Zandvoort moet de natuur in een stuk duingebied herstellen dat beschadigd is geraakt door werkzaamheden rond het racecircuit. De provincie Noord-Holland heeft dat bepaald.

Bij nieuwe overtredingen in het beschermde natuurgebied Kennemerland-Zuid moet het circuit 10.000 euro boete per keer betalen, zo staat in een brief van de provincie aan de circuitdirectie. Deze zogeheten dwangsom kan oplopen tot 50.000 euro. Voor het herstel heeft het circuit tot 1 april volgend jaar de tijd. Dan begint het broedseizoen.

Stichting Duinbehoud had de provincie gevraagd om te handhaven en bracht de uitkomst naar buiten. Samen met andere natuur- en milieuorganisaties is de stichting fel tegen de werkzaamheden rond het circuit die volgens de directie nodig zijn om de terugkeer van de Formule-1 in mei volgend jaar mogelijk te maken.

Paddenschermen

De schade aan het duin waar de dwangsom om draait, komt voort uit het plaatsen van zogeheten paddenschermen. Die waren nodig om rugstreeppadden te weren van het terrein. Die diertjes hebben een beschermde status.

"Het had nog wel wat forser gemogen", vindt Marc Janssen van Duinbehoud. "De natuur doet er zeker vijf jaar over om te herstellen."

Foto's

  • R. van Heur
    R. van Heur
  • R. van Heur
    R. van Heur


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,924
Diesel1,726

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions