Transport Online - Staking legt verkeer Frankrijk plat [+foto's]

Staking legt verkeer Frankrijk plat

Staking legt verkeer Frankrijk plat [+foto's]
05-12-2019 08:46 | Weer en Verkeer | auteur ANP

PARIJS - [update 11:15 uur] Een grote staking in Frankrijk heeft het weg- en treinverkeer door het hele land grotendeels platgelegd. Vooral in Parijs staan de auto's stil door de chaos die op de wegen is ontstaan.

Departement Nord

Het CRT (regionaal centrum transporten) van Lesquin is door betogers geblokkeerd voor het verkeer komende van de A23 en de A1.

Departement Pas-de-Calais

De toegang naar de Haven van Boulogne sur Mer is geblokkeerd door actievoerders.

Een langzaamaanactie is aan de gang tussen Lens en Dourges. De betogers gaan de A1 nemen in de richting van Parijs tot aan de tolpoort van Fresnes les Montauban.

In Frankrijk protesteren mensen donderdag massaal tegen hervormingen van het pensioenstelsel. Veel openbaar vervoer is bij voorbaat al geannuleerd vanwege de aangekondigde stakingen. Ook honderden vluchten zijn geschrapt donderdag.

Veel scholen en universiteiten blijven ook dicht. Leraren staken of kunnen moeilijk op de school komen door stakingen op de weg en in het openbaar vervoer.

In Frankrijk worden donderdag 245 demonstraties door het hele land gehouden. In Parijs begint de grote demonstratie om 14.00 uur op het treinstation Parijs-Oost. Vanaf daar gaan de demonstranten lopend naar het Place de la Nation, meldt het Franse medium BFMTV.

In het Franse pensioenstelsel subsidieert de Staat meer dan veertig pensioenfondsen die allemaal verschillend zijn georganiseerd. President Emmanuel Macron wil het ingewikkelde stelsel stroomlijnen en hervormen, maar dat stuit op veel verzet.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,917
Diesel1,563

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen