Transport Online - Breewel Logistiek neemt Belgische FTO over

Breewel Logistiek neemt Belgische FTO over

Breewel Logistiek neemt Belgische FTO over
04-12-2019 20:02 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

MIJDRECHT - Breewel Logistiek BV specialiseert zich als familiebedrijf al 75 jaar in de distributie van bloemen en planten van Nederland naar Frankrijk. Met de overname van het Belgische familiebedrijf FTO voegen ze aan hun activiteiten die vandaag verspreid zitten in Nederland en Frankrijk, nu een Belgische hub toe.

FTO, dat onderdeel uitmaakt van de Floré Groep, is eveneens gespecialiseerd in geconditioneerd en fijnmazig plantentransport. Bij het bedrijf werken, naast een team van planners en administratief personeel, meer dan tien chauffeurs. De vennootschap FTO met zijn werknemers, de moderne, goed uitgeruste vloot en alle activiteiten op Frankrijk en België worden integraal overgenomen door Breewel.

Deze overname zal een nieuwe strategische stap zijn voor Breewel in de uitbreiding van haar leidende positie in het planten-wegtransport voor de Franse en Belgische markt. Door de overname versterkt Breewel verder zijn distributiesterkte op Frankrijk.

"FTO is een toonaangevend transportbedrijf in België, ligt in het centrum van één van de belangrijkste aanvoerplekken van Belgische aanbod, en werkt met goed opgeleide en professionele medewerkers. Hun activiteiten vormen een strategische aanvulling op het bestaande netwerk van Breewel; ten voordele van onze lokale en internationale klanten die we maximaal bedienen met dit uitgebreide transportaanbod.”

Door de bundeling van de krachten van Breewel en FTO kunnen aan Nederlandse en Belgische exportbedrijven nog betere transportoplossingen geboden worden. “Als FTO zijn we blij ons te kunnen verbinden met een sterke speler, waardoor we continuïteit waarborgen zowel voor onze klanten als voor onze medewerkers. Onze klanten kunnen, net zoals voorheen, blijven rekenen op betrouwbare en kwaliteitsvolle leveringen. De mogelijkheden tot frequente leveringen per week worden groter. Deze samenwerking is voor beide partijen een win-win situatie.”

De activiteiten zullen op de huidige locatie worden voortgezet. Bovendien zal Breewel een deel van zijn overslag- en bundelingscapaciteit organiseren op deze Belgische site. Daardoor wordt de site in Lochristi verder versterkt als logistieke en regionale hub.

In het principeakkoord is opgenomen dat de overname zal ingaan vanaf 1 januari 2020.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions