Transport Online - Jan, Chantal en Edsilia presenteren Eurovisiesongfestival

Jan, Chantal en Edsilia presenteren Eurovisiesongfestival

Jan, Chantal en Edsilia presenteren Eurovisiesongfestival
04-12-2019 17:54 | Showbizz | auteur ANP

HILVERSUM - Het Eurovisiesongfestival volgend jaar in Rotterdam wordt gepresenteerd door Jan Smit, Chantal Janzen en Edsilia Rombley. Dat hebben NPO, NOS en AVROTROS woensdag bekendgemaakt.

Het presentatietrio verzorgt in Rotterdam Ahoy dinsdag 12 en donderdag 14 mei de halve finales en op 16 mei de grote finale. Sinds Duncan Laurence in mei van dit jaar het songfestival naar Nederland haalde, werd behalve over de gaststad veel gediscussieerd over wie het songfestival zou moeten presenteren. Menig BN'er solliciteerde openlijk in de media naar de job.

"We kiezen in de eerste plaats voor drie mensen met een enorme dosis presentatietalent, die ook nog eens allemaal hun carrière begonnen als artiest," zegt Sietse Bakker, uitvoerend producent van het Eurovisiesongfestival 2020. Met Cornald Maas was Jan Smit de afgelopen jaren al vaste songfestival-commentator.

"Met de keuze voor Jan Smit kiezen we voor een internationaal ervaren artiest en presentator die de afgelopen negen jaar als vaste songfestivalcommentator naast Cornald Maas heeft laten zien een groot ambassadeur van het festival te zijn. Daarnaast maakt Jan deel uit van de selectiecommissie bij AVROTROS die jaarlijks gaat over de Nederlandse inzending voor het Eurovisiesongfestival", aldus Bakker.

RTL-presentatrice Chantal is volgens hem "één van de meest talentvolle presentatrices van Nederland met ruime ervaring in grote live amusementshows in binnen- en buitenland" Voor zangeres Edsilia Rombley is het Eurovisiesongfestival bekend terrein. De zangeres deed in 1998 en in 2007 mee aan het evenement.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,532

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen