Clicky


Port of Antwerp verwelkomt Container Trade Europe 2020

Port of Antwerp verwelkomt Container Trade Europe 2020
04-12-2019 16:25 | Haven Nieuws | auteur Redactie

ANTWERPEN - Journal of Commerce (JOC), onderdeel van IHS Markit,  en Port of Antwerp hebben aangekondigd de volgende Europe Container Shipping Conference, Container Trade Europe genaamd, naar Antwerpen te halen op 20-22 oktober 2020.

Deze Europese conferentie is gebaseerd op de jaarlijkse TPM-conferentie van JOC in Long Beach, Californië, en trekt verladers uit heel Europa aan.

Het programma is voornamelijk gericht op de behoeften van verladers in uiteenlopende sectoren, waaronder de automobielsector, de detailhandel, elektronica, de farmaceutische sector, alsook op verladers die sterk afhankelijk zijn  van container- en expeditiediensten, zeehavens en verbindingen over land. Het zeer gerichte programma wordt ontwikkeld en geleid door een team van ervaren journalisten binnen JOC.

“Container Trade Europe vindt plaats op een moment van significante veranderingen binnen het containervervoer en de internationale logistiek in het algemeen", aldus Peter Tirschwell, Vice President Maritime & Trade business bij IHS Markit.

"Carrier consolidatie heeft de dynamiek tussen verladers, vervoerders en expediteurs fundamenteel veranderd. De concurrentiestrijd om via het benutten van technologie en nieuwe bedrijfsmodellen beter te voldoen aan de behoeften van verladers is volop bezig. Het bestrijden van de klimaatverandering maakt daar ook deel van uit.”

De haven van Antwerpen, een van 's werelds toonaangevende containerhavens, behandelde 11,1 miljoen TEU's in 2018, en is een snelgroeiende en technologisch baanbrekende zeehaven die voorop loopt in het benutten van blockchain en andere technologieën en in het opstarten van startups via PortXL,' s werelds eerste havengerelateerde maritieme versneller. Dat maakt Port of Antwerp een ideale partner voor Journal of Commerce, dat een leidende expertise heeft op het gebied van logistieke technologie, en IHS Markit, de toonaangevende bron van informatie en inzicht in onder meer gebieden die vorm geven aan het hedendaagse zakelijke landschap, inclusief maritieme en internationale handel.

Jacques Vandermeiren, CEO van Port of Antwerp: “De JOC Container Trade Europe-conferentie zal zich thuis voelen in Antwerpen, omdat we ons beiden sterk richten op verladers. Daarom verwelkomen we dit partnerschap dat onze positie als Europese container gateway zal versterken.”