Transport Online - Hagenaar (16) vast wegens zwaar vuurwerk

Hagenaar (16) vast wegens zwaar vuurwerk

Hagenaar (16) vast wegens zwaar vuurwerk
04-12-2019 11:21 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - De politie in Den Haag heeft dinsdagavond in totaal vijf mensen aangehouden om de rust in Duindorp te bewaren. Onder hen is een 16-jarige Hagenaar die is opgepakt omdat hij zwaar vuurwerk en brandbare stoffen bij zich had. Hij zit nog vast. In Duindorp is het al enkele dagen onrustig.

De 16-jarige werd aangehouden op de Laan van Poot in Den Haag. Mogelijk was hij op weg naar Duindorp. De politie voerde dinsdag controles uit op toegangswegen naar de wijk om te voorkomen dat daar mensen naartoe gingen die er niet thuishoren. De afgelopen dagen richtten jongeren vernielingen aan, zoals het in brand steken van containers. Ook werd de mobiele eenheid met stenen en vuurwerk bekogeld.

Dinsdagavond laat werden nog eens vier jongeren (15, 16, 21 en 23 jaar oud) aangehouden. Zij wonen volgens de politie niet in Duindorp. Zij luisterden niet naar aanwijzingen van de politie dat ze weg moesten gaan. Met een boete op zak mochten zij woensdag weer naar huis.

Maandag werden al twaalf mensen aangehouden, onder wie zes jongeren. Een dag eerder werden er dertien mensen opgepakt.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,744
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions