Transport Online - Mercuur Groep neemt Schiffer GmbH over

Mercuur Groep neemt Schiffer GmbH over

Mercuur Groep neemt Schiffer GmbH over
04-12-2019 10:41 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

VENLO - Mercuur Groep, het moederbedrijf van onder andere Mercuur Smart Logistics Venlo BV neemt haar Duitse branchegenoot Schiffer GmbH over en versterkt daarmee haar positie in de sierteeltlogistiek tussen Nederland en Duitsland.

Schiffer, met vestigingen op de veiling van Herongen en het Landgardterrein in Geldern/Lüllingen, heeft al meer dan 20 jaar een ijzersterke positie in het net bij Venlo over de grens gelegen tuinbouw gebied Niederrhein.

Directeur/eigenaar Thijs Rutten van Mercuur Groep is in zijn nopjes: “De overname van Schiffer past perfect in onze ambitie om, naast een betrouwbare transporteur in de foodbranche tevens een leidende speler te zijn in de sierteeltlogistiek vanaf, naar en in Oost-Brabant, Noord-Limburg, Niederrhein, Ruhrgebied en het Sauerland. Met de acquisitie van Schiffer beschikken we over twee strategisch gelegen eigen locaties in een van de belangrijkste tuinbouwgebieden van Duitsland. We breiden niet alleen onze klantenportfolio uit maar ook de services, die we onze relaties kunnen aanbieden. Daarnaast zorgt het samenvoegen van onze activiteiten voor mooie synergiën in de operationele uitvoering. Bovendien passen de bedrijven ook qua bedrijfscultuur prima bij elkaar."

De oprichter van Schiffer GmbH, Franjo Schiffer blijft actief werkzaam voor Mercuur. “Ik ben heel blij dat de kennis, ervaring het netwerk maar ook de persoon Franjo voor ons bedrijf behouden blijft."

Mercuur Groep is opgericht in 1982 en is gespecialiseerd in de logistiek van kwetsbare producten zoals sierteelt, bloemen en planten, food, koelversproducten, champignons en chocolade en het volledige productportfolio bestemd voor tuincentra. Mercuur wil haar klanten zoveel mogelijk ontzorgen zodat zij zich kunnen concentreren op hun eigen core business. Door de overname groeit het aantal medewerkers van Mercuur Groep naar negentig.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,852
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen