Clicky


 


Oprichter Ongehoord Nederland, Haye van der Heyden, doet stap terug

Oprichter Ongehoord Nederland, Haye van der Heyden, doet stap terug
04-12-2019 10:27 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Tekstschrijver en cabaretier Haye van der Heyden doet een stap terug bij Ongehoord Nederland. De medeoprichter meldt op Facebook dat hij niet langer "een gezicht" wil zijn van de omroep in oprichting.

Van der Heyden lag onder vuur omdat hij in een radio-interview zei dat Holocaustontkenners in de programma's van Ongehoord Nederland de ruimte moeten krijgen om hun verhaal te doen. Dat leidde tot rumoer. "De gevolgen in de media van het in mijn ogen prima verlopen interview bij de Perstribune van afgelopen zondag waren dusdanig heftig en bloederig dat ik echt geen behoefte heb aan meer", schrijft hij aan het bestuur van de omroep.

"Elke nuance werd ogenblikkelijk in rancune gesmoord. Zonde van mijn tijd. Die besteed ik liever aan het produceren van content voor jullie. Ik blijf namelijk graag en met nieuwe energie betrokken bij Ongehoord Nederland, vanaf nu als buitenproducent en vlogger", aldus Van der Heyden.

Ongehoord Nederland wil een publieke omroep worden voor "de mensen die Hilversum amper ziet staan". Het is een initiatief van onder anderen oud-oorlogsverslaggever Arnold Karskens.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,244
Diesel2,086

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats