Transport Online - Donderdag langzaamaan actie op Franse A31 tijdens staking

Donderdag langzaamaan actie op Franse A31 tijdens staking

Donderdag langzaamaan actie op Franse A31 tijdens staking
04-12-2019 10:16 | Weer en Verkeer | auteur Redactie | ANP

METZ - [update 10:32 uur] Donderdag 5 december is er een landelijke staking in Frankrijk. Onderdeel van deze staking is ondermeer een langzaamaan actie op de A31 tussen Thionville en Metz. De actie zal, volgens de vakbonden, rond 12:30 uur beginnen op de A31 in de richting van Metz.

Naar alle waarschijnlijkheid zullen ook bepaalde grote bedrijfsterreinen geblokkeerd worden (zoals bijvoorbeeld Amazon) maar meer details werden hierover nog niet vrijgegeven.

Aangezien ook de SNCF staakt, worden er ook verkeersproblemen verwacht op de A1 (Lille).

De stakingsacties zijn gericht tegen de plannen van de regering om het pensioenstelsel te hervormen en te stroomlijnen. Het is niet duidelijk hoelang de stakingen duren en wie er allemaal het werk neerleggen. Tal van scholen zijn donderdag en vrijdag gesloten en luchtvaartmaatschappijen hebben een aantal vluchten geschrapt.

Aangenomen wordt dat in en rond Parijs weinig openbaar vervoer normaal functioneert. Maar in de hoofdstad zijn wel betogingen gepland. De onvrede over de regeringsplannen is groot, maar het ligt nog steeds niet vast wat de regering precies wil doen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,917
Diesel1,564

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen