Transport Online - DNA-vondst in moordzaak Steenwijk

DNA-vondst in moordzaak Steenwijk

DNA-vondst in moordzaak Steenwijk
03-12-2019 17:25 | Binnenland | auteur ANP

ZWOLLE - In het onderzoek naar de moord op Steenwijker Halil Erol in 2010 is nieuw DNA-materiaal aangetroffen van de verdachte in deze zaak. Dat meldde het Openbaar Ministerie dinsdag tijdens een inleidende zitting bij de rechtbank in Zwolle.

Het 34-jarige slachtoffer verdween op zaterdag 6 februari 2010. Zijn lichaamsdelen werden verspreid teruggevonden. In juni dat jaar werden zijn benen en zijn armen zonder handen in een stoelhoes in het buitengebied van Steenwijk aangetroffen. Nu blijkt dat in deze stoelhoes ook een haar zit van de 42-jarige verdachte Matthias M. uit Meppel, zei de officier van justitie.

Drie jaar na zijn verdwijning werd de romp van Erol buiten Wanneperveen gevonden. Vanwege die verspreide vondsten wordt de zaak wel de 'puzzelmoord' genoemd. M. werd afgelopen zomer in deze coldcasezaak aangehouden nadat hij eerder ook al verdachte was geweest.

M. blijft voorlopig vastzitten. Over twee andere verdachten, onder wie de ex-vriendin van Erol, wilde het OM niets kwijt. M. was dinsdag niet op de zitting verschenen. Hij wordt in januari nog onderzocht in het Pieter Baan Centrum. In februari is een volgende zitting.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,320

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions