Acht aanhoudingen voor groepsverkrachtingen

Acht aanhoudingen voor groepsverkrachtingen
03-12-2019 09:41 | Binnenland | auteur ANP

DEN BOSCH - De politie heeft dinsdagochtend in Den Bosch en omgeving acht mannen aangehouden die worden verdacht van groepsverkrachtingen. De politie begon het onderzoek na meldingen van drie tienermeisjes uit Den Bosch die door meerdere jongens zouden zijn verkracht. De politie vermoedt dat er nog meer meisjes slachtoffer zijn geworden.

De drie meisjes stapten begin dit jaar onafhankelijk van elkaar naar de politie. Ze werden volgens de politie vermoedelijk gedrogeerd "en vervolgens in weerloze toestand misbruikt door meerdere jongens uit de groep." De aangehouden mannen zijn tussen de 18 en 26 jaar en komen uit Den Bosch en Rosmalen. De politie doorzoekt hun woningen.

De meisjes kwamen, onder meer via social media, in contact met leden van de groep. Ze zouden zijn misbruikt bij een garagebedrijf in Den Bosch. In april deed de politie al sporenonderzoek in een ruimte bij dit bedrijf.

Tijdens de doorzoekingen van dinsdag worden volgens de politie niet alleen zaken in beslag genomen die als bewijs kunnen dienen, maar ook kostbare spullen. Met die laatste stap loopt de politie vast vooruit op mogelijke schadevergoedingen aan de slachtoffers die de rechter later mogelijk kan opleggen.

"Het rechercheteam heeft aanwijzingen dat er meer meisjes slachtoffer zijn geworden van de groep, maar daarover tot nu toe hebben gezwegen, bijvoorbeeld uit angst voor de jongens", zo stelt de politie. "Nu de jongens uit de groep vastzitten, is die drempel mogelijk lager."

De politie heeft in het onderzoek ook naaktfoto's en ander beeldmateriaal gevonden. De doorzoekingen van de woningen gaan zeker tot in de middag door.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden